Vlag van Frankrijk

Frankrijk in 2021 (van 15 augustus t/m 9 september)

Algemene opmerking:

Door op de foto te klikken kan men deze in een groter formaat bekijken.
Klik daarna op het groot formaat om terug te verkleinen.

80160 Conty

Zondag, 15 augustus

Deze zomer willen wij slechts een trip maken naar Frankrijk en niet naar Portugal omwille van de Corona-problematiek.
Wij hebben naar onze vrienden in Portugal gebeld en zij zijn bang van de toeristen die eventueel het virus zouden kunnen overdragen.

Het is zonnig en warm wanneer wij de motorhome starten om de trip aan te vatten. Onze eerste bestemming wordt Conty. Om deze plek te bereiken rijden wij via Antwerpen en Gent naar Lille en dan Arras, waar wij de autostrade verlaten.
Behalve wat vertraging rond Gent verloopt het verkeer vrij vlot. Aan de grens in Frankrijk kunnen wij gewoon doorijden zonder enige controle.

Even uitblazen na een lange rit Wij komen vroeg in Conty toe. Wij zetten de zetels nog even buiten en drinken rustig een aperitiefje vooraleer aan ons avondmaal te beginnen.

Even uitblazen na een lange rit

.

45600 Sully-sur-Loire

Maandag, 16 augustus

Sully-sur-Loire
In Conty kunnen wij geen water innemen en dus vertrekken wij naar Sully-sur-Loire.
Vooraleer naar de parking te rijden gaan wij eerst diesel tanken, want anders halen wij de volgende overnachtingsplaats niet.
Er staan veel motorhomes, maar wij vinden nog een plaatsje. Wij vullen onze voorraad water aan. Blijkbaar was de vriesbeveiliging niet goed afgezet, want al het water was weggelopen en onze watertank volledig leeg.
Op de parking in Sully-sur-Loire

Op de parking in Sully-sur-Loire

De pasagierszetel kan niet meer gedraaid worden.Er zijn onlangs nieuwe leefbatterijen gemonteerd onder de zetels. Dus het probleem zal zich daar wel situeren. Een tik van de hamer tegen de vergrendeling en het probleem is opgelost.
Er is ook nog een kabeltje losgekomen aan de Denson. Ook dat is snel verholpen.

Dinsdag, 17 augustus

Wij starten met een grijze ochtend, maar geen regen.

Het kasteel in Sully-sur-Loire Het kasteel in Sully-sur-Loire Het kasteel in Sully-sur-Loire Het kasteel in Sully-sur-Loire

Het kasteel en omgeving

Wij wandelen naar het centrum om brood te kopen en pikken een terrasje mee. Er wordt gevraagd naar de pass sanitaire voor de Covid-controle. Wij zijn daarop voorzien en hebben dus geen enkel probleem.

Woensdag, 18 augustus

Het is grijs en vrij fris.
Wij wandelen terug naar het centrum om brood te kopen en blijven daar 's middags eten in l'Atrium de Sully. De plat du jour is een eendenbil met frieten en groenten en nadien een dessert. Met de pastis als aperitief en een glas wijn bij het eten betalen wij voor twee personen 46,80 €.
Vandaag hebben wij nog een probleem, nl. de schotelantenne wil niet meer inklappen en blijft onbeweeglijk rechtop staan. Zelfs bij het starten van de motor is er geen beweging in te krijgen.

Hotel de Ville van Sully-sur-Loire

Hotel de Ville van Sully-sur-Loire

18600 Sancoins

Donderdag, 19 augustus

Ons eerste werk na het ontbijt is bellen naar Van Sande in Lille (de installateur van de schotelantenne). Wij krijgen een automatisch bericht dat de firma gesloten is omwille van verlof.
Wij proberen een lokale motorhomeverdeler, maar die doet geen herstellingen aan schotelantennes.
Een motorhomeverdeler in Orleans heeft geen techniekers beschikbaar ook omwille van verlof.
Samen met onze Zwitserse buur proberen wij nogmaals via een ladder aan de antenne te schudden. Uiteindelijk lukt het en gaat de schotel terug plat liggen. Op die manier zijn wij in staat om verder te rijden naar Sancoins. Wij kennen deze plaats goed en weten uit ondervinding dat het prachtig staan is, zeker bij mooi weer.

In Sancoins is alles volzet aan de waterkant. Wij plaatsen ons voorlopig aan de andere kant van de weg. Na een uurtje vetrekt een Franse motorhome en komt er dus aan de waterkant een plaats vrij, die wij direkt innemen. Dan worden de zetels buiten gezet, wordt de luifel uitgedraaid en genieten wij van het zicht op het kanaal. Zicht op het kanaal

Zicht op het kanaal

Vrijdag, 20 augustus

Wij worden gewekt door een deugddoend zonnetje.
Ideaal om, na het halen van brood, de luifel open te zetten en te genieten van dit mooie weer.
Bij het inschakelen van het TV-toestel komt de antenneschotel terug recht staan en blokkeert.

Zaterdag, 21 augustus

Het wordt terug een warme dag.
De schotel staat nog steeds geblokkeerd. Terug de ladder opgezet en proberen de schotel in beweging te krijgen. Uiteindelijk lukt het. Om dergelijk probleem te vermijden wordt de voeding van de schotel afgezet door de kabel met fiche uit te trekken.

Zondag, 22 augustus

Vannacht gerust geslapen met de wetenschap dat de schotel nu plat ligt. Het wordt weer een zonnige dag. Er zit iets meer wind, maar het blijft aangenaam warm.
In Café de la paix op het kerkplein van Sancoins hebben wij WiFi.
Vermits wij geen TV-signalen kunnen opvangen wordt een DVD bekeken vooraleer te gaan slapen.

Maandag, 23 augustus

Het was vannacht fris, maar nu schijnt de zon weer volop.
Wij krijgen een telefoontje van Van Sande naar aanleiding van onze mail. Hij adviseert ons om bij terugkomst de motorhome zo snel mogelijk binnen te brengen voor een grondig nazicht van dit antenneprobleem.

Dinsdag, 24 augustus

Wij gaan naar het centrum om onze mail te kunnen checken. In Café de la Paix lukt het niet, dus gaan wij naar hotel St Joseph. Hier hebben wij heel goede WiFi. Daarna gaan wij terug naar Café de la Paix voor de dagschotel. Vandaag is het konijn in de mosterdsaus. De hoeveelheid is buitenssporig en dus nemen wij de helft mee naar de motorhome. Het wordt uiteraard weer een DVD-avond en zo zal het wel zijn voor de rest van onze reis.

Woensdag, 25 augustus

Woensdag is het marktdag. Het valt ons op dat het fruit hier vrij duur is.

Zicht op de motorhomes langs het kanaal

Zicht op de motorhomes langs het kanaal

Bruère-Allichamp

Donderdag, 26 augustus

De bedoeling is om vandaag naar St.-Amand-Montrond te rijden.
Bij aankomst blijkt dat de parking afgesloten is met een bareel en dus te betalen. Er is eveneens een speciale aansluiting nodig om water te nemen. Wij hebben water nodig en dus rijden wij verder naar een Camperpark vlakbij, nl. in Bruère-Allichamps.
De camperplaats is niet direkt te vinden na wat rondrijden en dus vragen wij het aan een lokale inwoner. Wij staan op minder dan 100 m van de ingang.
Drie motorhomes vertrekken en wij staan dan moederziel alleen op de camperplaats.
Wij hebben wat tegenslag, want vandaag wordt het gras op het terrein gemaaid met lawaai en stof tot gevolg.
Onze watervoorraad wordt bijgevuld. Alle services, zelfs elektriciteit, zijn in de prijs inbegrepen. Er is eveneens WiFi mogelijk in de motorhome.
Wij verkennnen even de omgeving van de camperplaats. Het riviertje is moeilijk bereikbaar.

Zicht op de motorhomes langs het kanaal Zicht op de motorhomes langs het kanaal Zicht op de motorhomes langs het kanaal Zicht op de motorhomes langs het kanaal
Vrijdag, 27 augustus

De zon schijnt, maar er waait een frisse wind.
Wij gaan vandaag het dorp verkennen. Het is een mooie wandeling door het oude dorp met als voornaamste bezienswaardigheid de zuil die het midden van Frankrijk aanduidt.

Het dorp Het dorp Het dorp Het dorp
Naast de bakker vlak bij de zuil aan de hoofdbaan is een bar open. Een pastis op het kleine terras smaakt hemels.
De zuil in het midden van Frankrijk

De zuil in het midden van Frankrijk

86340 Nieuil l'Espoir

Zaterdag, 28 augustus

Na het betalen gaat de automatische slagboom open en verlaten wij deze camperplaats om naar Nieuil-l'Espoir te rijden. Het is vlot rijden tot op 5 km van de aankomst waar de weg afgesloten is en wij een déviation moeten volgen.

De zuil in het midden van Frankrijk De geasfalteerde parking ligt in de buurt van enkele vijvers, maar voor de rest is er niet veel te beleven.

De parking van Nieuil-l'Espoir

Wij maken een wandeling rond een vijver en bij terugkomst ontmoeten wij een koppel bekenden van Tiznit (Marokko). Vorige Winter hebben zij 6 maanden in Tiznit op de camping vastgezeten omwille van Corona.

Zondag, 29 augustus

Het is grijs en vrij fris. Wij gaan op stap naar een bakker en een fruitwinkel. Ook hier is het fruit duur, maar oogt wel vers en fris.
In de namiddag wordt het zonniger en warmer.

41300 Theillay

Maandag, 29 augustus

Vandaag rijden wij naar Theillay. Wij hebben hier ooit nog gestaan. Het terrein is klein, maar het is er rustig, vlak naast het kerkhof. Dus geen last van lawaaierige buren.
Tot 16:00 uur is alles gesloten, zelfs de bar.

Theillay Theillay

La Ferté Beauharnais

Dinsdag, 31 augustus

Een grijze start. Wij rijden naar La Ferté Beauharnais. Na een klein uurtje rijden zijn wij reeds ter plaatse. De camperplaats is goed aangegeven en ligt aan de gote baan D932. Hier was vroeger een camping. Het is mooi staan aan aan de rand van de vijver. Er zijn een paar vissers aan het vangen, maar die hebben vandaag blijkbaar weinig succes.
In de namiddag komt de zon er door en is het aangenaam om buiten te zitten.

La Ferté Beauharnais

Woensdag, 1 september

Het is winderig, maar wel zonnig.
Wij wandelen naar het dorp, maar daar is op woensdag alles gesloten: de winkel, de bakker en zelfs het restaurant.
Na de middag wordt het weer warm.
Er komen Belgen aan die na een paar uur weer vertrekken.

Donderdag, 2 september

Wij gaan terug naar het centrum om brood en fruit te kopen. Ook hier is het fruit vrij duur. Er is geen bar in het centrum, dus geen apéro. Er is wel koffie in de bar-tabac, maar dat willen wij niet. Dus keren wij terug naar de motorhome. Er is echt niets te beleven in dit dorp.
Het wordt zeer warm en dus zoeken wij de schaduw op. Gelukkig is er een verkoelend briesje.

Het meer

Zicht op het meer

Aubigny-sur-Nère

Vrijdag, 3 september

Vannacht kregen wij 2 zachte buitjes, maar bij het opstaan is het weer zonnig en warm.
Wij rijden vandaag naar Aubigny-sur-Nère. Langs de bermen en de bossen onderweg staat de Erica(dophei) met mauve pracht te bloeien.

Wij gaan op de gekende parking achter Aldi staan. Op dit ogenblik staan wij nog helemaal alleen.
Na de middag gaan wij naar het centrum, naar het Office de Tourisme om onze mails te checken.
Wij drinken een aperitiefje en bezoeken nog een tentoonstelling van schilderkunst van Paul Natter.
Aubigny-su-Nère
Zaterdag, 4 september

Normaal gezien is het op zaterdag marktdag in Aubigny-sur-Nère, maar op de parking is daar niets van te merken. Wij gaan een kijkje nemen in het centrum en daar staan inderdaad de marktkramen opgesteld. Fruit en groenten zijn hier wel goedkoper dan op vorige plaatsen.

Markt in Aubigny

Markt in Aubigny

's Avonds kunnen wij lang buiten zitten en genieten van ons aperitiefje.
Er staan nu 10 motorhomes.
Even genieten

Genieten

Sully-su-Loire

Zondag, 5 september

Onder een stralende zon vertrekken wij naar Sully-sur-Loire. Vlak voor Sully zelf krijgen wij een kleine omleiding voor de wielen. Ook de weg naar de parking is afgezet met Nadars omwille van een rommelmarkt aan de oever van de Loire.
Wij parkeren de motorhome en gaan dan een kijkje nemen op de rommelmarkt. Er is gelegenheid om iets te drinken en te eten, nl. frieten met Merguez. De frieten zijn gewoonweg niet te eten, precies karton in olie gebakken.

Rommelmerkt Rommelmerkt Eetgelegenheid

Rommelmarkt en eetgelegenheid

Maandag, 6 september

Vandaag gaan wij naar de markt in Sully en nadien naar Atrium de Sully om iets te eten. Het wordt kip op zijn Mexicaans met frieten. Deze frieten zijn wel lekker en de kip natuurlijk ook.
Om 8:00 uur 's avonds is het nog steeds 31° in de motorhome. Gelukkig moeten wij geen warme maaltijd klaar maken.

Dinsdag, 7 september

Wij blijven nog een dag in Sully omwille van het mooie weer.

Conty

Woensdag, 8 september

Na het lozen vertrekken wij naar Conty, maar eerst en vooral tanken. De Super U zit zonder Diesel, dus maar verder naar de Intermarché.
In Beauvais krijgen wij een Déviation die heel slecht aangegeven is. Wij verliezen heel wat tijd, maar komen uiteindelijk toch goed in Conty.

Retie

Donderdag, 9 september

Onze laatste trip start met een warme zon.
Vlak voor Antwerpen zitten wij in de dagelijkse file. Al bij al valt het nogal mee en komen wij kort na de middag thuis in Retie toe.
Afgezien van de schotelantenneperikelen is deze trip goed verlopen. Het doet deugd om na deze lange Coronatijd nog eens op reis te kunnen gaan.

Startpagina
Startpagina

Laatste aanpassing: 4 oktober 2021

Valid HTML 4.01 Transitional