Vlag van Frankrijk

Frankrijk 14 Juni - 19 Juli 2015

Algemene opmerking:

Door op de foto te klikken kan men deze in een groter formaat bekijken.
Klik daarna op het groot formaat om terug te verkleinen.

80160 Conty

Zondag, 14 juni

Wij vertrekken onder een stralende zon naar Conty.
Onderweg valt de draaier van de schotelantenne op de grond. Dit was wel even schrikken van het lawaai.
Het verkeer is vlot en wij komen vrij vroeg aan. De parking is praktisch volzet. Er staan zelfs enkele motorhomes buiten het terrein. Daar is nog een plaats vrij. De zetels worden uit de koffer gehaald en wij genieten nog wat van de zon.

De motorhomeparking van Conty

De motorhomeparking van Conty

Naast het probleem van de gevallen draaier merken wij ook dat de koelkast en de vriezer niet goed koelen. Wij hebben slechts -4 °C in het vriesvak. Thuis, aangesloten op het elektriciteitsnet, was er geen enkel probleem. Wij spelen wat met de toetsen en besluiten om een nacht af te wachten. Misschien moeten wij wel op camping of naar huis terug voor verder nazicht.

Maandag, 15 juni

De vriezer staat nu op -12 °C.
Het is grijs, maar toch redelijk warm.
Na een korte wandeling naar de plaatselijke supermarkt om brood te kopen, want de bakker is gesloten, beginnen wij aan het zoeken van het koelprobleem samen met enkele hulpvaardige geburen. Er wordt zelfs voorgesteld om de vriezer leeg te maken en een barbecue te organiseren.
De buitenroosters worden weggehaald, heel het zaakje wordt ontstoft, zelfs de brander wordt nagekeken. Er wordt niets speciaals gededecteerd. Alles wordt terug dichtgegooid en het wordt even afwachten. En nu wat genieten van een welverdiende rust met een fris pintje.

Dinsdag, 16 juni

De vriezer houdt stand op -12 °C. Wij besluiten nog even in Conty blijven om zeker te zijn dat alles goed blijft werken. Het weer is uitstekend en wij zijn niet geneigd om kilometers te vreten.

28480 Thiron-Gardais

Donderdag, 18 juni

Deze morgen staan wij op met een lichte regen. Ideaal om verder te trekken. Onze volgende bestemming wordt Thiron-Gardais.
Het blijft miezerig tot in de late namiddag. Dan komt de zon er weer door.

72120 St-Calais

Vrijdag, 19 juni

De bib is gesloten. Dus proberen wij of er WiFi is in het Office de tourisme. Ja, geen enkel probleem. Dus nog even snel de mails checken en dan wat inkopen van fruit en brood doen en vertrekken naar St-Calais.
Dit weekend wordt er een triathlon gelopen rond het meer. Het zal wel druk worden, maar voorlopig ligt het meer er nog rustig bij.

Het meer van St-Calais Het meer van St-Calais Het meer van St-Calais

Het meer van St-Calais

Zaterdag, 20 juni

Reeds vroeg in de morgen is men in de weer tenten te plaatsen, nadars en afspanlinten aan te brengen en voorbereidingen te treffen voor eten en drinken.

De organisatoren De organisatoren
Wij mogen ons verplaatsen binnen de omheining om zo wat meer parkeerruimte te bieden aan de bezoekers. Hier staan wij zelfs beter en veel rustiger tussen de wagens van de organisatoren.
In de namiddag heeft de eerste triathlon plaats. Echt een gezellige bedoening.

Zondag, 21 juni

Wij hebben heel rustig geslapen.
Zowel in de voormiddag als in de namiddag hebben er triathlons plaats.

Zwemmen Zwemmen

Zwemmen

Fietsen Fietsen

Fietsen

Lopen Lopen

Lopen

De bekroning

En de winnaars worden bekroond

36500 Neuilay-les-Bois

Maandag, 22 juni

Het weekend zit erop. Alles is opgeruimd en het meer ligt er weer vredig bij.
Wij rijden naar Neuilay-les-Bois, waar wij indertijd zo lekker gegeten hebben. Het restaurant is er nog, maar het zijn wel nieuwe eigenaars. Het interieur is wat aangepast en eveneens de prijs van de dagschotel. Over de kwaliteit en de kwantiteit hebben wij geen opmerkingen.
Wij hebben problemen met het afstellen van de schotelantenne. Wij verplaatsen de motorhome enkele malen, maar steeds krijgen wij de mededeling "scramble channel". Wij besluiten om naar Luant te rijden en daar te proberen, maar de weg is onderbroken. Dus keren wij maar terug naar Neuilay-les-Bois.

Neuillay-les-Bois

Neuillay-les-Bois Neuillay-les-Bois

19110 Bort-les-Orgues

Dinsdag, 23 juni

Na een rustige nacht rijden wij verder naar Ussel.
Voor Gueret krijgen wij een serieuze omleiding. Dan maar via Gouson gereden. Na het tanken en het eten rijden wij verder.
In Ussel is een heel mooie plaats, die wij gemakkelijk vinden dank zij de GPS. Het staat er echter vol luidruchtige zigeuners en wij besluiten hier niet te blijven. Wij kijken even op de kaart en opteren voor Bort-les-Orgues.
Hier staan wij op een kleine parking aan de Dordogne, goed voor een stadsbezoek, maar niet interessant om te blijven staan.

De motorhomes op de parking

De motorhomes op de parking

Wij verkennen even het centrum en zien een restaurant (Le Marmontel) met free WiFi en de specialiteiten van de streek: Aligot en Truffade. De naam van het restaurant en de plaats is te danken aan Jean-François Marmontel. Place Jean-François Marmontel

Place Jean-François Marmontel

De Dordogne De Dordogne De Dordogne

De Dordogne

De kerk in het centrum van Bort-les-Orgues De kerk in het centrum van Bort-les-Orgues De kerk in het centrum van Bort-les-Orgues

De kerk in het centrum van Bort-les-Orgues

Woensdag, 24 juni

Vandaag eten wij in het restaurant en maken eveneens gebruik van hun WiFi.
In de namiddag genieten wij in het kleine parkje van een welverdiende siesta.

Lanobre

Donderdag, 25 juni

Wij rijdden naaar Lanobre. Wij volgen de richting van Château de Val. Er is een parking voorzien voor motorhomes, maar nogal ver te voet tot aan het kasteel. Wij rijden tot aan de parking in de buurt van het kasteel aan de capitainerie. Daar overnachten wordt toegestaan tot 1 juli. Er zijn WC's en er zijn zelfs warme douches.

Château de Val

Château de Val

Plezierbootjes Plezierbootjes

Plezierbootjes

Het meer en het kasteel bij zonsondergang Het meer en het kasteel bij zonsondergang Het meer en het kasteel bij zonsondergang

Het meer en het kasteel bij zonsondergang

19260 Treignac

Vrijdag, 26 juni

Onze volgende stop is voorzien in Liginiac, aan het meer van Neuvic. Het terrein is heel hellend, zo erg zelfs dat de oprijblokken niet volstaan om de motorhome pas te zetten. Daarenboven staan wij onder hoge bomen. Begrijpelijk dat hier geen motorhomes staan. De camping daarentegen is wel mooi gelegen, met ruime en zonnige plaatsen. Wij verkiezen echter verder te rijden naar Treignac.
Ondertussen is de sluiting van de ovendeur kapot. Er zit niets anders op dan de deur te demonteren om te verhinderen dat deze gedurende de rit hangt te slingeren.

Met zicht op de rivier Het is ondertussen snikheet geworden. Wij installeren ons aan de rivier de Vézère om wat schaduw te hebben van de bomen. Het nadeel is dat wij geen beeld hebben.
In het gras langs de waterkant zitten kleine, lichtgevende kevers.
Lichtgevende kevers

Met zicht op de rivier

Lichtgevende kevers

Zaterdag, 27 juni

In tegenstelling tot gisteren is het vandaag grijs, echter niet koud.
Wij verplaatsen de motorhome om toch satellietontvangst te kunnen hebben.

Zondag, 28 juni

Wij wandelen naar het centrum van Treignac om brood te kopen. Dit is zowat een half uurtje stappen. Na een aperetiefje keren wij dezelfde weg terug naar de motorhome. Voor de rest van de dag wordt het genieten van het goede weer.

Maandag, 29 juni

Vandaag maken wij een wandeling naar het meer (Lac des Barousses), met zijn zwemstrand en een hydraulische installatie om elektriciteit op te wekken.

Sfeerbeelden van Lac des Barousses Sfeerbeelden van Lac des Barousses Sfeerbeelden van Lac des Barousses Sfeerbeelden van Lac des Barousses Sfeerbeelden van Lac des Barousses

Sfeerbeelden van Lac des Barousses

19410 Vigeois

Dinsdag, 30 juni

Wij vertrekken naar het Lac de Pontcharal in Vigeois. Wij staan op de parking met een mooi zicht op het meer, maar dat wordt verboden terrein voor motorhomes vanaf 1 juli. Er is een snackbar en eveneens een camping vlakbij.
Het meer werd kunstmatig gecreëerd door het aanleggen van een dijk.
Om te overnachten verplaatsen wij ons naar het terrein in de buurt van de loosput, zodat wij zeker geen problemen krijgen met de politie.

Het meer Het afwateringskanaal

Het meer en het afwateringskanaal

Woensdag, 1 juli

Vannacht hadden wij burengeklets tot 5:10 uur. Ja, dat is het nadeel van de vakantieperiode.
In de verte horen wij dondergeroffel, maar hier vallen slechts een paar druppels regen. Nadien wordt het weer snikheet. Voor de motorhome is dat geen probleem, want wij staan onder hoge bomen, waardoor de omgeving vrij fris blijft.
Wij maken een wandeling rond het meer en genieten daarna van een fris pintje op het terras van de snackbar.

Donderdag, 2 juli

Bij het opstaan schijnt de zon reeds volop. De motorhome en de jeugd zijn reeds vertrokken.

Lac de Pontcharal

Lac de Pontcharal

46200 Souillac

Vrijdag, 3 juli

De aire van Souillac is heel slecht aangegeven. Wij stoppen even aan een bakker om het te vragen.
Het is een vrij grote parking, die goed vol staat, omwille van de wekelijkse markt. Wij slenteren wat rond, kopen wat fruit en groeten en gaan dan een verfrissing drinken.
Het is snikheet.
Wij zetten onze motorhome in de schaduw van de bomen, maar hebben helaas geen TV-ontvangst. Dan maar wat vooruit gereden, de antenne afgesteld en dan zoveel mogelijk terug achteruit.

Zaterdag, 4 juli

SNIKHEET
Wij maken een wandeling door de gemeente, zoveel mogelijk in de schaduw van de huizen, wippen even binnen in het Office de Tourisme en keren dan terug.
Rest ons nog alleen rustig in onze zetels te zitten in de schaduw van de bomen met een koel drankje.

Abdij Sainte-Marie de Souillac Abdij Sainte-Marie de Souillac Abdij Sainte-Marie de Souillac

Abdij Sainte-Marie de Souillac

Abdij Sainte-Marie de Souillac

Het gemeentehuis

Zondag, 5 juli

SNIKHEET
Wij maken een wandeling naar de Dordogne. Zelfs hier is weinig afkoeling te vinden.
Bij onze terugkeer maken wij kennis met Belgen uit Westende. Het wordt een gezellig onderonsje.

De Dordogne De Dordogne

De Dordogne

33220 Port de Ste Foy

Maandag, 6 juli

Vandaag vetrekken wij naar Le Bugue. Onze GPS kent het adres niet, maar in het centrum vinden wij uiteindelijk toch een bordje. Helaas! Het is kermis en de voorbehouden parking wordt ingenomen door het kermisvolk.

Wij rijden dan verder en in Port de Ste Foy zien wij aanduidingen voor motorhomes. Het is een rustige plaats in het centrum, waar voor de rest niets te beleven is. Wij staan hier op enkele meters van de Dordogne. De parkeerplaats voor motorhomes

De parkeerplaats voor motorhomes

De Dordogne De Dordogne De Dordogne

De Dordogne

24410 La Jemaye

Dinsdag, 7 juli

Vannacht hebben wij met de vensters open geslapen, zo warm was het. Er was geen zuchtje wind en het koelde niet af.
Vandaag willen wij naar La Jemaye. Wij mogen er wel overnachten op een stuk van de parking, voorzien voor motorhomes, helemaal achteraan gelegen bij de afvalcontainers. Er zijn geen voorzieningen meer. Daarvoor dient men op de camping te gaan. Motorhome-vriendelijk kan men dit niet noemen. Er zijn wel douches en mooie WC's voor de toeristen.

La Jemaye La Jemaye La Jemaye

Het meer van La Jemaye

16390 Aubeterre-sur-Dronne

Zicht op Aubeterre-sur-Dronne Woensdag, 8 juli

Dank zij enkele druppels regen koelde het vannacht af tot zo'n 25°C. Prima om te slapen. Het was wel heel rustig.
Wij rijden verder naar Aubeterre-sur-Dronne. Hier waren wij twee jaar geleden ook. Het is een pittoresk dorpje, waarvan het centrum op een heuvel gelegen is.

Zicht op Aubeterre-sur-Dronne

Zicht op Aubeterre-sur-Dronne Zicht op Aubeterre-sur-Dronne Een wandeling via steile straten en trappen brengt ons in het centrum, waar wij een brood kopen en daarna even uitrusten op een terras.
Donderdag, 9 juli

Voor het eerst sinds lang staan wij op met een temperatuur van 19°C. De lucht is grijs, maar vrij vlug terug (hemels)blauw.
Onze buren bieden ons een hoeveelheid mosselen aan die zij meegebracht hebben van Normandië. Ja, trop est trop.

Spelevaren op de Dronne

Spelevaren op de Dronne

Zaterdag, 11 juli

Vandaag doen wij nogmaals een klim naar het centrum om onze mails te controleren in het Office de Tourisme, waar enkele schilderijen tegen de muren hangen.

Schilderijen in het Office de Tourisme Schilderijen in het Office de Tourisme

Schilderijen in het Office de Tourisme

In de snackbar op de plage zien wij nog een schilderij van de brug over de Dronne. Schilderij in de snackbar op de plage

Schilderij in de snackbar op de plage

Zondag, 12 juli
De zondagse markt in Aubeterre-sur-Dronne De zondagse markt in Aubeterre-sur-Dronne De zondagse markt lokt heel wat toeristen. De aangeboden producten op de kraampjes zijn nogal prijzig. Wij drinken een verfrissing op een van de terrasjes en maken dan een wandeling om van de omgeving te genieten.

De zondagse markt in Aubeterre-sur-Dronne

Zicht op Aubeterre-sur-Dronne

Zicht op Aubeterre-sur-Dronne

79083 Chef Boutonne

Maandag, 13 juli

Na enkele dagen in Aubeterre-sur-Dronne wordt het weer tijd om andere oorden op te zoeken, nl. Chef Boutonne.
Wij zetten de motorhome in de schaduw van de bomen en maken dan een wandeling naar het kasteel van Javarzay. Rond het kasteel wordt alles reeds in gereedheid gebracht voor de 14 juli-viering.

Dinsdag, 14 juli

Het is grijs, maar zoals voorspeld wordt het in de namiddag zeer warm.
's Avonds is het feest aan het kasteel. Wij moeten(mogen) onze pic-nic meebrengen en de gemeente zorgt voor brood, wijn en dessert. Als dessert krijgen wij een soort 4/4-koek die nogal donker gebakken is. Blijkbaar een specialiteit van de streek. Er is veel volk en er is een zanger. De Franse nationale feestdag wordt uiteindelijk afgesloten met vuurwerk.

18200 St-Amand-Montrond

Woensdag, 15 juli

Het wordt een lange rit tot St-Amand-Montrond. Het verkeer is druk, maar toch kunnen wij vlot rijden.
Wij kiezen ons een plaats uit op het terrein, een eind weg van een grote, Amerikaanse MH. Zoals verwacht gaat inderdaad zijn generator aan. Om niet teveel last te hebben van het lawaai gaan wij eerst winkelen.
Het is heet. Om 18 uur is het 40°C in de motorhome.

Donderdag, 16 juli

Tot nu toe de warmste dag van de reis. Er waait een tropische wind. Om 18 uur is het 42°C in de MH. Het is echt te warm om te eten.
's Avonds dreigt er onweer. Het koelt wat af, maar wij hebben nog steeds 32°C om 22 uur. Als wij gaan slapen is de temperatuur gelukkig al gezakt tot 28°C. In de verte is er een onweer.

45290 Nogent-sur-Vernisson

Vrijdag, 17 juli
Zicht op Gien en de Loire Onderweg steken wij de Loire over.
In de buurt van het Office de Tourisme van Nogent-sur-Vernisson is de loosput, maar kan men onmogelijk staan om te overnachten. Wij springen even binnen en krijgen een mooi plannetje met richtingaanwijzingen tot de parkeerplaats, die helemaal buiten het dorp gelegen is.

Zicht op Gien en de Loire

Het kasteel van Esternay Het kasteel van Esternay Wij zoeken een goede plaats, waar wij geen hinder van hoge bomen hebben met daarbij nog een mooi uitzicht op het meertje.
Zetels buiten en genieten maar.

Zicht op het meer

51310 Esternay

Zaterdag, 18 juli

Vannacht heeft het licht geregend, maar 's morgens ligt alles er weer droog bij.
Onze volgende etappe wordt Esternay, een gekende plaats.
Wij plaatsen onze zetels in de schaduw van de bomen.
Er arriveert nog een motorhome met een koppel Belgen uit Aalst.

Het kasteel van Esternay Het kasteel van Esternay Wij maken een wandeling naar het kasteel, dat betere tijden gekend heeft.
Bij onze terugkomst genieten wij nog van een drankje met onze geburen tot de regen ons verplicht om binnen te gaan.
's Avonds is er een trouwfeest in het zaaltje, maar door de regen is iedereen genoodzaakt om binnen te blijven.

Het kasteel van Esternay

Kasterlee

Zondag, 19 juli

Af en toe was er wel wat lawaai van vertrekkende feestvierders, maar tussenin was het ook rustig.
Wij vertrekken naar huis.
Alles verloopt vlot tot Chimay. Daar hebben wij een (zeer slecht aangegeven) omleiding. Wij hotsen en botsen door Waalse boerenwegen en komen terug in Frankrijk terecht. Via Frankrijk geraken wij in Binche en van daaruit zonder verdere problemen thuis.

Startpagina
Startpagina

Laatste aanpassing: 5 december 2015

Valid HTML 4.01 Transitional